Przedłużenie przewodów grzałki

Cały sprzęt w naszym akwarium

Moderator: Moderatorzy


Autor
wahol
Posty: 56
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 22:57
Lokalizacja: Buk

Przedłużenie przewodów grzałki

#1

Post autor: wahol » 22 gru 2014, o 20:55

Muszę przedłużyć przewody od grzałek by przeprowadzić przez rurę i tu moje pytanie bo grzałki mają gwarancję czy ją stracę??


tkmsledz
Posty: 62
Rejestracja: 1 sty 2014, o 04:51

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#2

Post autor: tkmsledz » 22 gru 2014, o 21:20

No na pewno stracisz gwarancje

Awatar użytkownika

Kwiatek
Posty: 557
Rejestracja: 22 sty 2013, o 15:58
Lokalizacja: Raszyn
Płeć:

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#3

Post autor: Kwiatek » 22 gru 2014, o 22:53

Raczej jest to normalne że tak
15xL46


Autor
wahol
Posty: 56
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 22:57
Lokalizacja: Buk

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#4

Post autor: wahol » 24 gru 2014, o 11:42

Ma ktoś jakiś sposób??grzałki będą a akwarium głównym a przewód muszę przeciągnąć przez rurę w sumpie.


tkmsledz
Posty: 62
Rejestracja: 1 sty 2014, o 04:51

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#5

Post autor: tkmsledz » 27 gru 2014, o 22:49

Jakiej mocy jest ta grzałka ?


Autor
wahol
Posty: 56
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 22:57
Lokalizacja: Buk

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#6

Post autor: wahol » 28 gru 2014, o 09:44

Jedna 300w a druga 150w

Awatar użytkownika

Kwiatek
Posty: 557
Rejestracja: 22 sty 2013, o 15:58
Lokalizacja: Raszyn
Płeć:

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#7

Post autor: Kwiatek » 28 gru 2014, o 17:24

A co ma się moc do wtyczki która nie mieści się w rurkę?
15xL46

Awatar użytkownika

tuptus
Posty: 20
Rejestracja: 21 gru 2014, o 21:55
Lokalizacja: Książenice
Płeć:

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#8

Post autor: tuptus » 28 gru 2014, o 21:45

Łączenie przewodów które później będą miały ciągły kontakt z wodą to raczej mało bezpieczny pomysł :twisted:
Pozdrawiam
Tuptuś ;)


pudlo
Posty: 14
Rejestracja: 5 lis 2014, o 16:51

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#9

Post autor: pudlo » 28 gru 2014, o 22:30

wahol pisze:Ma ktoś jakiś sposób??grzałki będą a akwarium głównym a przewód muszę przeciągnąć przez rurę w sumpie.
A dla czego nie umieścisz grzałek w sumpie (po co Ci graty w akwa?)


Autor
wahol
Posty: 56
Rejestracja: 2 wrz 2013, o 22:57
Lokalizacja: Buk

Re: Przedłużenie przewodów grzałki

#10

Post autor: wahol » 29 gru 2014, o 08:27

Jager 300w zajmuje trochę miejsca i w moim sumie nie mam możliwości go zmieścić. Postanowiłem zrobić pod pokrywa zabudowane i zasilikowane gniazdko do przedłużenia.

ODPOWIEDZ