Jakiego podłoża używacie

Warunki w jakich żyją nasze glusie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika

Autor
administrator
Administrator
Posty: 142
Rejestracja: 21 sty 2013, o 14:20
Lokalizacja: Częstochowa
Płeć:

Jakiego podłoża używacie

#1

Post autor: administrator » 5 sty 2015, o 19:35

Mam regał o doświadczalne testuje podłoża.
Piasek może być ale nie więcej niż 1cm bo się siarkowodór robi.
Przy takiej ilości żadnych roślin nie zasadzimy a wiadomo że się przydają do filtracji :)
Najlepiej chyba średni żwirek i odmulać tylko musi mieć gładkie krawędzie :)
A co macie u siebie? Nie chce typowej hodowli z pustym szkłem.
Porobiłem sobie takie małe biotopiki :)

Awatar użytkownika

Lordam
Posty: 373
Rejestracja: 26 sty 2013, o 21:39
Lokalizacja: Elbląg
Płeć:

Re: Jakiego podłoża używacie

#2

Post autor: Lordam » 5 sty 2015, o 19:53

Ja mam u siebie piasek. około 3-centymetrowa warstwa. Mam ogromne ilości helenek (nie raz naliczyłem ponad 100 przy karmieniu) i momentami mam wrażenie, że podłoże wręcz chodzi.
W akwarium z narybkiem mam odrobinę żwirku w rogach zbiornika, a środek jest pusty. Pozostałe dwa zbiorniki mają pustą taflę.
"Nie trzeba być większym żeby wygrać, wygrywali mali..."
Moje 240l Zapraszam:)
http://www.forumzbrojnikowe.pl/viewtopic.php?f=25&t=131" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika

Autor
administrator
Administrator
Posty: 142
Rejestracja: 21 sty 2013, o 14:20
Lokalizacja: Częstochowa
Płeć:

Re: Jakiego podłoża używacie

#3

Post autor: administrator » 6 sty 2015, o 13:24

A co z roślinami? bez nich woda będzie straszna

Awatar użytkownika

Kwiatek
Posty: 558
Rejestracja: 22 sty 2013, o 15:58
Lokalizacja: Raszyn
Płeć:

Re: Jakiego podłoża używacie

#4

Post autor: Kwiatek » 6 sty 2015, o 14:21

Nie mam roślin i woda nie jest "straszna"
15xL46

ODPOWIEDZ